maanantai 28. maaliskuuta 2016

Etelä-Afrikan Ironman lähestyy

Kisakausi alkaa osaltani tänä vuonna sunnuntaina huhtikuun 10. päivä Etelä-Afrikassa Port Elizabethissa pidettävässä ironman- triathlonkisassa. Lähden matkalle 6 päivää ennen kisaa ja toivon, että samalla aikavyhykkeellä kisattaessa ei aikaerokaan tuota haasteita. Mieheni Juha lähtee matkaseuraksi ja toivottavasti myös huoltojoukkoihin. Toki seudun golfkentätkin ovat hänelle varmasti kokeilemisen arvoiset.
Kävin ajamassa triathlon-treenikaverieni autotallissa kisareitin virtual trainer ohjelmaan yhdistetyllä pyörätrainerillä. Totesin polkutehojeni olevan melko alhaiset ja epäilin jo talven spinningtreenien olleen liian kevyitä. Onneksi sain jälkeenpäin kuulla trainerin painoasetusten olleen vahingossa painavemman polkijan säädöillä. Pyöräilytuntumaa maanteiltä, ei kisapyörällä poljettuna ole tullut muutamaan kuukauteen, mutta sama tilanne on ollut aiemmissakin keväisissä kisoissani.

Juoksutreenit ovat sujuneet tekniikkapainotteisesti, pitkiä lenkkejäkään unohtamatta. Olen keskittynyt (väsyneenä tapahtuvan) istuvan juoksuasennon muuttamiseen suoremmaksi ja eteenpäin vievämmäksi.

Uinnin osalta olen saanut paljon apua, triathlonseuran vaihtamisen myötä tulleista yhteistreeneistä, joissa valmentaja näyttää kädestä pitäen altaassa, mitä korjata. Pienillä muutoksilla otteen hakemisessa uinnin keskivauhtini on parantunut merkittävästi,  taloudellisuuden lisääntyessä. Märkäpuvulla uimisesta tosin ei ole tuntumaa, mutta sitä ehtinee vielä kerrata paikanpäällä kisareitillä tapahtuvissa valvotuissa yhteisuinneissa. Lähinnä märkäpuku-uintien puuttumisen huomaa niskanahassa, kun iho ei ole tottunut puvun hiertämiseen kaulalla. Vaseliinia kehiin, ja sillä siitä selviää.

Minulle sopii kolmen vuotuisen pitkän kisan rytmitys. Toivon että tämä kauden avauskisa toisi odotetun Hawaijin kisapaikan lokakuulle. Kesällä kisaan Suomessa ainakin Finntriathlonin viisi erimittaista kisaa. Usein ennen tärkeää kilpailua ilmaantuvan nuhan varalta olen dropannut D-vitamiinia ja onneksi koulumme 50-vuotismusikaalin ohjaamisessa säilyy stressitasokin sopivasti korkealla. Ensi-ilta onkin sopivasti juuri edellisenä päivänä ennen matkalle lähtemistäni.

Kisaan valmistautumisesta ja tunnelmista täyttelen blogia muutaman päivän välein. Liveseuranta on käytössä kisapäivänä 10.4.2016 klo 7- eteenpäin ironman.com sivuilla live-coverage nimikkeellä.

Kiitokset sponsoreilleni C.P.E.-Productionille, Frantsilan yrttitilalle ja Juoksuringin naisille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti